Posted on 4 hozzászólás

Nyakban hordható varázsolajok

Megtisztelő együttműködésre kaptam felkérést a múlt hónapban, Mácsadi Anni a natúrkencés gyógyfűsámán penderült elém a Kiskertpiacon egy rövid chates megbeszélést követően, és bízta rám egy rollos üvegnyi olajkeverékét, hogy készítsek hozzá sárgaréz tokot, hogy nyakban viselhető legyen, mint egy talizmán. Hazafelé próbáltam kiszagolni az üvegcse tartalmát, de addig jutottam, hogy van benne valami citrusos, aztán amikor átküldte az összetevők listáját, rájöttem, miért jutottam el csak eddig…

Így született meg ez a kis kollaboráció, aminek eredményét mostantól ti is nyakba akaszthatjátok.

Végül kétféle olajtalizmán született, az egyik szemes, a másik holdas mintával. Mindegyik tok egyedi, utalva arra, hogy viselőik is mind külön egyéniségek lesznek.

NIMRUD (szemes üvegek)
 
Sámáni pulzusparfüm
 
A spirituális vezetőnek szüksége van a természet támogató erejére. Ennek egyik kvintesszenciája lehet egy terápiás tisztaságú illóolaj. Hát még több!
A szinergikus hatású növényi kivonatok egy frissítő fejillattal indító, ám masszív, földes alapillattal záródó parfümben élnek. A szív illatok pedig a legerősebb szakrális olajok elfeledettjei. Egy impulzív, mély beavatás már a használat is, ha pedig hagyjuk hatni, megnyílik alattunk a föld, felettünk az ég…bennünk pedig a létra.
A szellemvilágban vágtázás, a révülés mélyítése, az izzó őserő segíti a sámánt az útján, miközben katalizál ugyan a düh, de tisztul tőle a máj, előjön az árnyék, játszik majd a fénnyel, a boldogság és önfeledtség keveredik a démonjaink leheletével, az ördögi tánc iszapjából pedig lótuszvirágként nő ki a feloldás.
 
Összetevők:
⚜️Grapefruit
⚜️Labradori tea
⚜️Sárgarépa
⚜️Kanadai feketefenyő
⚜️Gyömbér
⚜️Szent bazsalikom
⚜️Brazíliai eukaliptusz
 
A keverék a teret tartó ember vállán a kisangyal, a segítő segítője, hogy az útmutatás tiszta, haragtól, bánattól, tudatlanságtól és vágytól mentes legyen, amennyire csak lehetséges az adott pillanatban. Nem a mindennapokra való pulzusparfüm.
 
Használat: Az üvegcséből kenj a pulzuspontokra egyszerre összesen 3 görgésnyit. Illatolt be az olajat, és csendesedj el 3 mély belégzés és 3 mély kilégzés erejéig.
 
Kontraindikáció: várandósság, szoptatás, 6 éves kor alatt, antidepresszáns vagy más gyógyszer szedése mellett kérd ki szakorvosod tanácsát! Fényérzékenyítő összetevőt tartalmaz, használata után az érintett bőrfelületet nem érheti UV-fény 8 órán át!
 
“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”
/Weöres Sándor/
MESE OLAJ (holdas üvegek)
 
Ősasszony pulzusparfüm
 
Több oldalról támogatja a női minőséget, annak szabad áramlását anélkül, hogy szerepekbe kényszerítené használóját.
Balzsamos, édeskés parfüm a nyári búzatáblákon lengedező szellő illatával. A terápiás tisztaságú olajkeverék kedvezően hat a szív- érrendszerre, vérnyomáscsökkentő hatása van, fő hívószava a kiegyensúlyozás, minden téren. Használójának nemcsak a fizikai testére, hanem lelkére és szellemére is hatással lesz.
Segít elengedni a bizonytalanságot, a frigiditást, a görcsöket, a szorongásainkat, a félelmeinket, ezek helyére a pink lótusznak köszönhetően a tisztaság, a béke ül. A női szelídség fehér selyme úgy ölel körbe, hogy a határhúzás, az énképviselet és a biztos ítélet ereje megmarad.
Nyugodtság, harmónia, erő. A szentháromság, amelyre minden nőnek úgy van szüksége, hogy saját alkatán nem esik csorba. Ha a Nő visszatalál saját magához e Mese által, akkor lesz egyensúlyban a világ.
Mese egy kiegyensúlyozó olajparfüm, amelynek illata sokáig megmarad. Először a friss-virágos illatok kúsznak be, majd fokozatosan bomlik ki az illat a fás irányba, míg a tonkabab buzgóvá nem teszi a már oly sokat említett erőt. Egy kis balzsamos felhangja is van a benzoéfának köszönhetően. Az összetevőtündérek pedig, akik ezt a komplex anyakirálynőt alkotják:
 
⚜️Geránium
⚜️Rózsafa
⚜️Pálmarózsa
⚜️Vetiver
⚜️Benzoéfa
⚜️Tonkabab
⚜️Pink lótusz
⚜️Varádics
⚜️Ylang-ylang
⚜️Sárgabarackmag olaj
 
Használat: Tehető fül mögé, csuklóra, pulzuspontokra. Igen kevés elég belőle, hogy hatását és illatát kifejtse.
 
Kontraindikációk: Várandósság, szoptatás ideje alatt, 6 évnél fiatalabb gyermek esetében, alacsony vérnyomásnál nem használható.
Anni 2013 óta foglalkozik természetyógyászattal, és 2014-ben találkozott a klinikai aromaterápia világával. Jó ideig környezetének tartogatta a kincseit, mert nem érezte megnyílásának idejét. De pár éve prezentálja már a nagyvilágnak azt, amit képvisel, és üvegcsékbe tölti a kezein átfolyó erőt, amit odalentről és odafentről kap. Ezekből születnek a természettel harmonizáló kozmetikumai, a rituálékhoz és önismereti utakhoz használható illatkeverékei, a gyógyfüvei, a füstölői. Mert a növényektől tanul, az ő erejükből táplálkozik, és a készítményeivel adja tovább tudását.
Fontos számára az alaposság, a tudás és intuíció összefonódása, a tudomány és a spiritualitás, az animista világkép és a modern alkímia egyvelege. A készítmények minőségiek, válogatott alapanyagokból készülnek, és mindnek lelke van.

Az olajok erősen limitált kiadásban készülnek, Annitól holnap (03.11.szombat) vásárolhatjátok meg például őket a Nine Pubban a Lónyai utcában egy órától, de itt az instagram oldalának linkje, ahol felvehetitek vele a kapcsolatot.

Az illusztrációkért nagy köszönet Suki Áginak!