Posted on 1 hozzászólás

“Légy a remény hordozója!”

A címben idézett  szöveggel reklámozta még karácsony előtt a Jane Goodall Intézet a tőlem kapott hope feliratos gyűrűket, és nem csak a kreativitásuknak örültem, hanem annak is, hogy általuk hozzátehetek valamit egy nagyon fontos ügyhöz, a természetvédelemhez. Nem sokkal azelőtt kerestek fel, hogy a hope gyűrűk illenének Dr. Jane Goodall és az általa alapított intézet szellemiségéhez, van-e kedvem együttműködni velük? Persze azonnal igent mondtam. Dr. Goodall szerint “Mindig van remény. Soha, de soha nem szabad feladni. A legnagyobb veszélyt az apátia jelenti az emberiségre.” De rengeteg más példát is hozhatnék, hogyan tér vissza nyilatkozataiban a remény, mint az egyik legfontosabb tényező.

Az Intézet munkásságával már régebben megismerkedtem, egy Kiskertpiac alkalmával árult mellettem András, az intézet vezetője, így volt lehetőségünk beszélgetni arról, mi is az ő küldetésük. Magyarországon 2006 óta vannak jelen, akkor a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzték ki elsődleges célul. Azóta a szervezet túlnőtte ezt a célkitűzést, munkásságuk kiegészült afrikai és hazai állatvédelmi, természetvédelmi és humanitárius projektekkel. Egy olyan, egészséges bolygót szeretnének megteremteni, ahol az emberek kellő együttérzéssel hozzák meg mindennapi döntéseiket ahhoz, hogy fenntartható módon és harmóniában élhessenek egymással, a környezettel és az állatokkal.

Van egy csodaszép kávézó az Oktogon közelében, a Mizaru Mambou Coffee, ahol igazi afrikai kávékülönlegességeket szolgálnak fel. Afrika az egyik legnagyszerűbb kávétermő vidék, az arabica kávénak isteni zamata van, érdemes megkóstolni. Ha ide betérsz, azzal is a környezetvédelmet és a csimpánzokat támogatod. És ha körülnézel, a vitrinben megláthatod a hope gyűrűket rézből és alpakkából is, és meg is vásárolhatod ott helyben, vagy tőlem is a webshopon keresztül, az ár felével így is Jane Goodall Intézet munkáját támogatod!

A kávézó címe:  1067 Budapest, Eötvös u. 10.

Ha közelebbről is szeretnél megismerkedni Dr. Jane Goodall szellemiségével, hallgasd meg az alábbi podcastot A Remény üzenetei címmel.